Advocatenkantoor Stork

De voordelen van videomarketing voor je bedrijf

Geplaatst op

Met videomarketing heb je al snel een trouwe klantenkring te pakken. We vertellen je meer in deze tekst. Lees ook even de andere blogs op onze site. Er staat veel leuks in, dat mag je niet missen! Video is een visueel rijk communicatiemiddel dat kan worden aangepast aan elk publiek en elke boodschap kan delen. Of je doel nu is om meer verkeer te genereren, meer leads te genereren, kopers te informeren over het maken van een aankoopbeslissing of het conversiepercentage te verbeteren, video is een van de snelste en gemakkelijkste manieren om met je publiek te communiceren.

Het maakt niet uit in welke branche je actief bent, de voordelen van video voor bedrijfseigenaren pleiten ervoor om videomarketing voor je bedrijf te implementeren.

De prognose voor de toekomst

Cisco heeft voorspeld dat tegen 2022 online video’s meer dan 82% van al het internetverkeer van consumenten zullen uitmaken.

Kijkers onthouden 95% van een boodschap wanneer ze deze in een video bekijken, vergeleken met 10% wanneer ze deze in tekst lezen.

83% van de marketeers zou meer gebruik gaan maken van video als marketingstrategie als er geen obstakels waren zoals tijd, middelen en budget.

Wat kun je doen om jezelf met video in de kijker te spelen? 

Of je nu op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, Snapchat of TikTok zit, het delen van je boodschap via video is gemakkelijk, snel en een no-brainer als het gaat om het succesvol marketen van je bedrijf bij je doelgroep.

Social media posts die video bevatten hebben 48% meer views dan posts die dat niet doen. Dit geeft aan dat er een enorme kans is dat het creëren van geweldige video-inhoud om te delen op de door je gekozen kanalen je bedrijf voor de ogen van meer mensen zal krijgen.

Er wordt maar liefst 100 miljoen uur video per dag bekeken op Facebook – een statistiek die aantoont dat er een hongerig publiek is dat wacht om je video-inhoud op sociale media te bekijken. Op Twitter zien gebruikers die tweets plaatsen met een video een 10X hogere betrokkenheid dan gebruikers die dat niet doen.

Video’s op Instagram ontvangen 21% meer interacties dan afbeeldingen.

Video op sociale media genereert 1200% meer shares dan tekst en afbeeldingen gecombineerd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden