Advocatenkantoor Stork

Hoe vang ik snel mijn smartengeld?

Geplaatst op

Wat is letselschade? Hoe krijg je het sneller op je rekening gestort? In deze blog nemen we je mee op de weg van letselschade naar smartengeld. Lees snel verder en doe er je voordeel mee.

Wat is smartengeld?

Je krijgt smartengeld toegewezen door een rechter wanneer je pijn geleden hebt, wanneer je levensvreugde aangetast is en iemand anders dat heeft veroorzaakt. Om vast te stellen hoe hoogt je smartengeld moet worden, zullen er een aantal schadeposten vastgesteld moeten worden. Dit vast te stellen is werk voor specialisten. Neem contact op met een juridisch expert om je te helpen met letselschade claimen.

Hoe hoog wordt mijn smartengeld?

Diverse bedragen worden gehanteerd om smartengeld te bepalen en dit is afhankelijk van het type ongeval. We noemen er een aantal ter indicatie:

Verkeersongeval

Wanneer je een verkeersongeval krijgt, is het bedrag dat uitgekeerd krijgt zo’n 4000 euro. Vaak is er dan sprake van enkele weken arbeidsongeschiktheid en een verlies aan kwaliteit van leven. Iemand kan dan zijn of haar hobby niet meer uitoefenen of niet meer op de manier zo als deze persoon dit wil.

Brandwonden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook als het gaat om een tuinfeest of BBQ. Het is dan wel noodzakelijk dat er iemand verantwoordelijk is voor de wonden, iemand anders dan persoon wie het ongeluk overkwam. Mensen met ernstige brandwonden verblijven vaak langere tijd in het ziekenhuis en houden blijvende littekens aan het ongeval over. Een vergoeding voor dit type letselschade is zo’n 10.000 euro. Deze wordt verhaalt op degene die verwijtbaar gehandeld heeft.

Algemeenheden

In de regel geldt, dat lichamelijke schade die groot en blijvend is, goed is voor een hoge uitkering. Bijvoorbeeld schade aan de enkel die er voor zorgt dat een bepaald beroep niet uitgeoefend kan worden. Dit smartengeld kan wel tegen de drieënhalve ton lopen. Het gaat om de hele situatie die geanalyseerd moet worden door een expert. Daarom zijn de genoemde bedragen indicatief, want het gaat bijvoorbeeld ook om de mate waarin iemand verwijtbaar is voor het veroorzaken van een ongeluk.

Wat te doen?

Als je te maken hebt gehad met een ongeluk, dan is het belangrijk om het volgende te doen:

  • Verzamel bewijs: foto’s en getuigenverklaringen
  • Schakelen een juridische expert in die je situatie in kaart brengt
  • Laat een expert je bijstaan

De snelste manier om je smartengeld te krijgen is het contacteren van een expert op het juridische vlak. Hij of zijn is emotioneel niet betrokken en weet dus door deze afstand een goede actieplan te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden