Advocatenkantoor Stork

Van een drijfverenanalyse naar een goedlopend advocatenkantoor

Geplaatst op

Het kan soms raar lopen in een mensenleven en zeker in een professionele loopbaan. Zo kan het best zijn dat iemand na een zeer aarzelend begin van de maatschappelijke loopbaan er later alsnog in slaagt om een florerend advocatenkantoor neer te zetten. Een drijfverenanalyse kan je op het juiste spoor zetten en kan je doen besluiten te kiezen voor een carrièreswitch met een goed lopend advocatenkantoor als uiteindelijk gevolg. Wat dat betreft zouden meer mensen moeten kiezen voor een dergelijke analyse.

Waarom doe jij de dingen zoals jij ze doet?

Wat een drijfverenanalyse is? Deze analyse biedt in eerste instantie vooral inzicht in persoonlijke profielen en in welke mate dat die drijfveren ook tot ontplooiing komen. Uit en drijfverenanalyse komt naar voren wat je nou echt motiveert, waar je echt energie van krijgt en ook waar je op afhaakt. En zo kun je dus op het spoor gezet worden om een advocatenkantoor te starten. De analyse heeft je overigens erg veel te bieden en kan je laten zien wie je eigenlijk bent. Het geeft bijvoorbeeld inzicht in jouw gedrag. Het helpt je om te begrijpen waarom je dingen doet zoals je ze doet. Uit de analyse moet echter vooral naar voren komen wat jij eigenlijk wilt bereiken in het leven.

Drijfverenanalyse is een wetenschappelijk onderbouwde analyse

De drijfverenanalyse is allesbehalve nattevingerwerk. De analyse is ontwikkeld door Eduard Spranger, een bekende Duitse wetenschapper. De analyse heeft dus ook een wetenschappelijke onderbouwing. De wetenschapper benoemd zes verschillende drijfveren overigens in de vorm van theoretisch, sociaal, individualistisch, esthetisch, traditioneel en economisch. De hoogste drijfveren blijken in de praktijk zeer bepalend voor de richting die iemand in het leven kiest. Een drijfverenanalyse vertelt je wat je juist ontzettend motiveert en wat in het geheel niet. De analyse houd je een spiegel voor en met het beeld dat je krijgt is het vervolgens zaak de volgende stap te zetten. Bijvoorbeeld in de vorm van het beginnen van een advocatenkantoor. Die vervolgstap kan natuurlijk ook iets anders zijn. Wat? Daar kom je nou precies achter als je kiest voor een drijfverenanalyse en ontdekt wat iets is dat jou nou echt kan motiveren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden