Advocatenkantoor Stork

Waarom een levenstestament opstellen?

Geplaatst op

Gedurende je leven bouwen heel veel mensen behoorlijk wat op. Dit kan gaan om financieel vermogen, maar ook intellectueel eigendom, maatschappelijke en sociale status (de reputatie). Het hangt natuurlijk helemaal van je situatie af, jouw positie in de maatschappij, waar de nadruk allemaal op komt te liggen als we het hebben over de bovengenoemde zaken. Moraal van het verhaal is dat het belangrijk is dat jouw zaken op een goede manier beheerd worden, wanneer jij dit bijvoorbeeld door een ziekte niet kan doen. In dit geval is het een uitkomst om een levenstestament op te stellen.

Orde in een emotionele tijd

Wanneer iemand ziek wordt, dan komt dit vaak onverwachts en dit maakt het moeilijk om in bepaalde opzichten een orde aan te houden, het kan een vrij chaotische tijd zijn, denk dan met name aan de emoties en handelingen van mensen die zich minder door hun verstand laten leiden dan zij normaliter zouden doen.  Ook in het geval van families die niet met elkaar overweg kunnen is het erg belangrijk om een levenstestament te hebben. Zo hou je dus de orde als het gaat om het beheren van de verschillende bovengenoemde punten. In een levenstestament kun je opnemen wie bepaalde zaken moet regelen. Stel je voor dat je een kunstcollectie hebt en je wilt dat je oudste zoon en dochter het beheren, de twee die wel met elkaar op kunnen schieten zeg maar, dan is het slim om dat dus in het levenstestament te zetten, zodat niet de rest van de familie zich met de kunstwerken gaat bemoeien. Niet alleen zakelijke, maar ook medische en persoonlijke aangelegenheden worden geregeld in het levenstestament.

Conclusie

Laat het allemaal niet aan het toeval over of aan de goede wil van verschillende mensen, want je weet helemaal niet hoe zaken lopen en dan kan er onduidelijkheid ontstaan, zodat er weer keuzes gemaakt worden op grond van deze onduidelijkheid, waardoor mensen met elkaar in de clinch komen te liggen. Allemaal zaken dus om te voorkomen. Gelukkig is het mogelijk om allerlei problemen voor te zijn door een levenstestament op te stellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden