Advocatenkantoor Stork

Wanneer riskeer ik als bedrijf een milieudelict?

Geplaatst op

Wanneer je met gevaarlijke stoffen werkt is het zeer belangrijk om te weten wat je met het afval moet doen. In Nederland moet je gevaarlijke stoffen op een strikte manier wegvoeren omdat je anders een milieuboete krijgt. Om dit tegen te gaan kun je maar beter een goed opslagsysteem voor gevaarlijke stoffen regelen. Maar wanneer riskeer je als bedrijf een boete?

Afval scheiden

In Nederland hamert de politiek erg op het scheiden van afval. Dit is goed voor het milieu omdat we veel materialen tegenwoordig kunnen recyclen. Ook is het belangrijk om gevaarlijke stoffen te scheiden. Gevaarlijk afval wil zeggen; afval wat slecht is voor mens, dier of milieu. Je vindt een lijst van alle slechte afvalstoffen op de EURAL lijst. Voor bedrijven is afval scheiden iets anders dan voor particulieren maar het idee is hetzelfde. Er is een afvalstof kaart waarop al het afval staat wat gescheiden kan worden en hoe je dat het beste oppakt. De overheid controleert hoe je als bedrijf afval scheidt. Wanneer je bij een controle eruit wordt gepikt en het is niet in orde, kun je een hoge boete krijgen en kan dit gezien worden als een milieudelict. Een goed opslagsysteem voor gevaarlijke stoffen is essentieel.

Asbest

Asbest is een gevoelig onderwerp in Nederland. Jarenlang hebben we daken volgegooid met asbest omdat we niet wisten hoe slecht het was voor de gezondheid en nu moet al het asbest verwijderd worden. Weet je niet zeker of er asbest in jouw dak zit? Asbest is moeilijk te identificeren omdat het in veel verschillende materialen verwerkt kan worden. Twijfel je of er in het bedrijfspand asbest zit? Neem dan vooral een specialist in de hand die dit controleert en verwijdert. Als je asbest in het dak laat zitten, riskeer je de gezondheid van je werknemers. Hier kun je ook hoge boetes voor krijgen dus het is beter om een specialist te betalen die dit weghaalt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden