Advocatenkantoor Stork

Wat is een derdenverklaring?

Geplaatst op

Bij toekenning van de subsidies in het kader van de Eerste Noodregeling Tijdelijke Overbrugging Werkbehoud (NOW 1) heeft UWV aangekondigd dat het snelle voorschot gepaard zou gaan met controles rond de definitieve vaststelling van de subsidie. Wat is een verklaring van derden?

Wat is een derdenverklaring?

Voor een uitleg van een derdenverklaring kun je uiteraard terecht bij een advocatenkantoor. Om te beginnen moet de betrokkene voor de toekenning van de subsidie documenten overleggen waaruit blijkt dat zijn eigen financiële situatie is veranderd en hem belet heeft zijn baan te behouden. Deze verandering moet zich binnen een periode van twaalf maanden hebben voorgedaan. Een verklaring van een derde partij was de verplichting voor de betrokkene om de subsidie te ontvangen. Indien de betrokkene niet over een verklaring van een derde beschikt, wordt de financiële situatie van het gezin door de universiteit niet in aanmerking genomen en wordt de beurs niet toegekend. De universiteit zal de verklaring van de derde partij onderzoeken om na te gaan of de subsidie voldoende gerechtvaardigd was, en met name of de veranderingen in de financiële situatie van de betrokkene van blijvende aard waren.

NOW 1 als bijstandsuitkering

Kun je de NOW 1 tussentijdse bijstandsuitkering als inkomen claimen? Ook hierop is het antwoord een ondubbelzinnig “Ja”. De voorlopige bijstandsuitkering NOW 1 was een nieuwe voorlopige bijstandsuitkering en gold slechts voor twaalf maanden. De subsidie was niet gebaseerd op de nieuwe financiële situatie van de betrokkene of op de vraag of hij door die financiële situatie zijn baan niet had kunnen behouden.

Wanneer kom je in aanmerking?

Wanneer kun je nu aanspraak maken op een subsidie? Alle beurzen die niet in aanmerking komen voor een inkomensvaststelling, worden door de universiteit in aanmerking genomen door toepassing van dezelfde regels voor het in aanmerking komen voor NOW-beurzen. De universiteit zal de beurs vaststellen op basis van de nieuwe financiële situatie van de betrokkene en de kosten van de opleiding van de betrokkene, als die situatie bestaat. De datum waarop de betrokkene bij de universiteit in dienst was en zijn of haar arbeidsstatus moest wijzigen. Als de betrokkene werkt, zal de universiteit bepalen of zijn financiële situatie sinds zijn laatste dienstverband ingrijpend is gewijzigd. In dat geval mag een beurs voor de echtgenoot van die persoon niet als inkomen worden beschouwd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden