Advocatenkantoor Stork

Wat zijn de voordelen van een ERP-systeem voor je bedrijf?

Geplaatst op

Wat is ERP? ERP staat voor Enterprise Resource Planning en het is een geweldige manier om je bedrijfsprocessen te automatiseren, ondersteunen en te verbinden binnen een organisatie. ERP werkt met data uit een database of deze ligt (deels) opgeslagen in de cloud. Er is een mogelijkheid om voor alle afdelingen een aparte module in te stellen, die alle info uit de centrale database halen. De standaard taken kunnen worden geautomatiseerd, de complexere werkprocessen worden ondersteund en alle bedrijfsprocessen worden verbonden. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van een ERP systeem, namelijk:

·        Verkorte cyclustijden

ERP elimineert herhalingen. Als informatie namelijk eenmaal in het systeem wordt gezet, dan distribueert het systeem de informatie naar elke afdeling die deze informatie nodig heeft. Hierdoor heb je geen last van dubbele informatie, wat er uiteindelijk voor zorgt dat errors worden verminderd. Ook wordt de informatie toegankelijker voor de afdelingen, waardoor producten met meer efficiëntie gekocht en verkocht kunnen worden.

·        Minder personeel nodig

Als je informatie handmatig moet gaan invoeren kost dit veel uren van medewerkers, vaak meer dan je denkt. Met een ERP-systeem is dit verleden tijd, zoals we net al aangaven wordt informatie meteen toegankelijk voor alle afdelingen. De informatie die gedeeld wordt, heeft vaak ook nog eens minder fouten. Door het automatiseren van dit soort taken kunnen je werknemers zich focussen op de meer creatieve taken.

·        Verbeterde productiviteit

Het is belangrijk dat informatie overal binnen het bedrijf consistent is. Alle afdelingen moeten hetzelfde beeld hebben van hoe de werkprocessen gaan. Een ERP-systeem geeft je werknemers toegang tot elk soort informatie die ze nodig hebben, waar ze ook zijn. Deze informatie kan snel worden opgezocht en is ook nog eens betrouwbaar, omdat het de meest recente informatie is. Dit betekent dat zo’n beetje elke handeling binnen het bedrijf wat sneller zal lopen en dat wijzigingen ook zo zijn gemaakt. Het is nou eenmaal zo dat als informatie vrij toegankelijk is, je tijd bespaart op het opvragen van data.

·        Betere klantenservice

Happy customers, Happy business. Als je tevreden klanten hebt, dan zul je zien dat je het ook drukker gaat krijgen. Dit komt omdat tevreden klanten zullen praten over je bedrijf in positieve zin. Dit laatste  zal ervoor zorgen dat je een positief imago krijgt en zo uiteindelijk meer klanten. ERP-software zorgt ervoor dat je werknemers gemakkelijk in klantbestanden kunnen duiken, dat zal de workflow efficiënter maken.

Conclusie

ERP maakt werken een stuk efficiënter en minder stressvol. Wanneer je als ondernemer het gevoel hebt echt goed de touwtjes in houden te hebben, dan zul je meer plezier uit het ondernemen halen. De resultaten zullen veel beter zijn met en ERP-systeem. Doe er je voordeel mee!

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden