Advocatenkantoor Stork

3 belangrijke juridische weetjes voor de offshore

Geplaatst op

Als je een bedrijf start of hebt in de offshore, dan is het belangrijk dat je weet welke juridische zaken je mogelijk mee te maken zou kunnen krijgen. Het laatste wat je natuurlijk wil is dat je, nadat je grote investeringen hebt gedaan, te horen krijgt dat je onderneming of investering niet helemaal juridisch kloppend is. Dat kan in het ergste geval betekenen dat je opnieuw geld zal moeten investeren om ervoor te zorgen dat alles klopt en volgens de voorschriften van het land is geregeld. In deze blog willen we graag een aantal tips met je delen zodat je beter op de hoogte bent van welke juridische punten je mogelijk mee te maken zou kunnen krijgen. 

Tip #1: neem een (bedrijfs)jurist in dienst

Of je deze tip zult opvolgen of niet is grotendeels afhankelijk van het beschikbare budget van de onderneming. Als er voldoende geld in het budget zit om een bedrijfsjurist aan te nemen, dan is dat zeker een aanrader. Hij of zij zal jou namelijk uitstekend kunnen begeleiden als het gaat om de wet- en regelgeving van het land waar je de offshore werkzaamheden zult gaan uitvoeren. Het zorgt er niet alleen voor dat je binnen de kaders van de wet handelt, maar ook dat je je minder zorgen hoeft te maken. Wetten en regels waar je je immers niet van bewust bent dat je die overtreedt, worden nu op tijd door de bedrijfsjurist gespot en op ingegrepen.

Tip #2: neem personeel aan uit het land

Het vinden van goed en gekwalificeerde mensen voor het uitvoeren van werkzaamheden in de offshore, is nog een hele kluif. Het is immers zo dat het niet alleen de werkzaamheden zijn die je personeel nog maar uit zou moeten kunnen voeren. Ze moeten er daarnaast ook nog maar trek in hebben om langere perioden op zee te zitten in een ruimte met stukken minder privacy en ver weg van hun familie en vrienden. Er komt nog een extra uitdaging bij: je kunt namelijk beter mensen uit de regio inhuren voor het uitvoeren van de diverse werkzaamheden, omdat je dan namelijk gelijk een deel van de wetten en regels mee-importeert. Hoewel niet iedereen die je aanneemt een juridische achtergrond zal hebben, is het vaak wel zo dat binnenlanders vaak beter bekend zijn met de regels en wetten van het land, dan buitenlanders.

Tip #3: laat jezelf vooraf goed informeren 

Ten slotte geven we je graag nog een tip die eigenlijk te allen tijde van toepassing is: bezint eer ge begint. Het is niet voor niets een gezegde wat al eeuwenlang in de Nederlandse taal voorkomt. Het is namelijk vaak beter om iets langer te doen over het voortraject, als het ervoor zorgt dat de uitvoering ervan uiteindelijk een beter resultaat zal opleveren. Zorg er dus voor dat, voordat je een grote investering doet in de offshore, of het nu gaat om offshore cranes of om personeel, dat je goed te rade gaat welke zaken je juridisch van te voren in orde moet hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden