Advocatenkantoor Stork

3 Populaire rechtsgebieden in de juridische sector

Geplaatst op

De juridische sector heeft op veel facetten invloed. Of het nu gaat om arbeidsrecht, erfrecht, bestuursrecht, ondernemingsrecht, dierenrecht of wat dan ook. Nagenoeg alles heeft een juridische kant en daarom zijn juristen en advocaten zulke gewenste personen in de hedendaagse arbeidsmarkt. Maar wat zijn nu echt rechtsgebieden die erg veel naar voren komen binnen de juridische sector? In deze blog geven we 4 voorbeelden van rechtsgebieden die regelmatig betreden worden door ondernemingen, individuen en overheden.

Privacy recht

Privacy is een enorm onderdeel van onze hedendaagse maatschappij. We zijn steeds meer, steeds vaker en steeds sterker verbonden met het internet en dus met websites, webdiensten en andere online zaken. Veel van deze websites, webdiensten en applicaties (apps) hebben toegang tot diverse vormen van informatie die wij al dan niet bewust, met deze partijen delen. Omdat er ook nog zo iets bestaat als privacy, is het voor veel bedrijven erg belangrijk om te weten wat ze wel en wat ze niet mogen doen met dergelijke informatie.

Eigendomsrecht

Eigendomsrecht is vooral van belang bij het tekenen van contracten die betrekking hebben op zaken zoals vastgoed of andere waardevolle, meestal minder tastbare, zaken. Het is hierin vaak een notariskantoor wat in het vaststellen en rechtsgeldig ondertekenen van dergelijke contracten op zich neemt. De notaris heeft namelijk juridische bevoegdheid om een dergelijk contract te erkennen als rechtsgeldig. Eigenlijk krijgt iedereen die wel eens een huis heeft verkocht of gekocht te maken met eigendomsrecht tijdens het passeren van de hypotheekakte.

Erfrecht

Het is nu eenmaal zo dat mensen sterven. In diverse gevallen sterven mensen en laten ze een erfenis achter. Hoe deze verdeeld wordt, hangt af van het testament, maar indien deze ontbreekt, wordt dit bij de wet geregeld wie er als eerste aanspraak maakt op de erfenis. Dit zijn zowel de bezittingen als de schulden van de overledene. Erfrecht is in Nederland doorgaans goed geregeld, maar er zijn toch regelmatig nog vragen en onduidelijkheden die een rol spelen bij de verdeling van de erfenis. In dergelijke gevallen zijn er diverse advocaten en juristen die gespecialiseerd zijn in het erfrecht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden