Advocatenkantoor Stork

Aan de slag met een vacaturesite

Geplaatst op

Ben je op zoek naar een vacaturesite om jouw droombaan te vinden? Dan kom je er al gauw achter dat er veel websites te vinden zijn waar de meest uiteenlopende banen te vinden zijn. Of je nu voor ICT gaat of juist iets administratiefs, je vindt het altijd. Echter moet je dan wel weten waar je moet zoeken. Een van de opties die je hebt, is Jobcatcher. Maar waar ga je op letten wanneer je vacatures vindt die bij jou passen? En hoe zorg je ervoor dat je opvalt bij het bedrijf? Onderstaande tips helpen jou hierbij.

De start met de vacaturesite

Als je voor het eerst aan de slag gaat bij een vacaturesite moet je jouw CV uploaden. Dit kun je doen door jouw eigen document te uploaden of alles handmatig in te voeren. Zo zorg je ervoor dat je dit allemaal niet meer apart door hoeft te geven bij het bedrijf waar je bij solliciteert. Ook kun je hier al aangeven binnen welke sectoren jij een nieuwe baan zoekt. Dit kan het aantal zoekresultaten aanzienlijk verlagen. Daarbij heb je ook sneller de baan te pakken die bij je past. Wanneer je nog niet weet wat er bij je past, kun je ook in het algemeen gaan kijken.

Op basis van het aantal uren

Op een vacaturesite staat niet alleen iedere baan bij de goede sector, maar kan er ook naar specifieke werktijden gekeken worden. Fulltime, parttime, avondwerk en weekendwerk komen voorbij. Hierdoor kun je steeds specifieker gaan zoeken, waardoor je niet jouw andere bezigheden hoeft te verschuiven. Je hebt immers ook ploegendiensten, waardoor je op voorhand al weet welke uren je moet gaan maken en welke tijden hierbij komen kijken. Zo vind je altijd een baan die bij de huidige situatie gaat passen en waar je wellicht jaren aan de slag kunt gaan.

Het schrijven van de motivatiebrief

Zodra je een baan gevonden hebt die jou aanspreekt op de vacaturesite kun je beginnen met solliciteren. Dit doe je door middel van een motivatiebrief. Dit is vaak een lastig onderdeel. Goed verwoorden wie je bent en waar jouw kwaliteiten liggen, is immers van belang. Je kunt dit het beste doen door de vacature te volgen. Hier staan namelijk een aantal punten in waar je aan moet voldoen om aangenomen te worden. Ondanks dat je uitsluitend jouw beste punten wilt benoemen kan het ook goed zijn om te zeggen waar je minder goed in bent. Als je leergierig bent, willen bedrijven je namelijk ook aannemen.

Maak jezelf kenbaar

Je kunt daarbij ook bekijken wat voor jou belangrijke punten zijn om te benoemen. Belangrijk is dat er goed naar voren komt wat jouw ervaring is en hoe je bepaalde situaties aanpakt. Hierdoor is de kans groot dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek en snel kunt beginnen. Een vacaturesite is er daarom ook voornamelijk om jouw carrière een nieuwe start te geven en jou te koppelen aan bedrijven in de omgeving voor jouw nieuwe functie.

Op zoek naar een nieuwe baan? Jobcatcher.nl helpt je verder!

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden