Advocatenkantoor Stork

Advocaat gezocht: de stappen in het selectieproces

Geplaatst op

De afgelopen jaren is er een groot overschot aan mensen die een studie of opleiding hebben gevolgd in de juridische sector. Dat betekent dat er ook veel concurrentie is op de arbeidsmarkt. Hierdoor zijn de sollicitatieprocedures voor het aannemen van een advocaat wat veranderd. In deze blog willen we een paar tips geven voor hoe je als aspirant advocaat de beste kans maakt op het krijgen van de baan. Lees snel verder.

Benut je netwerk

Het is tegenwoordig steeds belangrijker om je netwerk in te zetten om ervoor te zorgen dat je via via eerder in aanmerking komt voor een sollicitatie. Waar dit voorheen gezien werd als een vorm van nepotisme, is het tegenwoordig erg gebruikelijk om in een hevig concurrerende arbeidsmarkt een ingang te kunnen vinden via je eigen netwerk. Houd dus nauw contact met de mensen die je hebt ontmoet via je opleiding, werk of je kennissenkring.

Schakel een recruiter in

Natuurlijk hoef je niet altijd al het werk zelf te doen. Als je niet beschikt over een netwerk, dan kan het soms nodig zijn dat je wat externe hulp inschakelt. Gelukkig zijn er recruiters die ook in de juridische sector je maar al te snel aan een baan zullen willen helpen. Het succes van het recruitmentbureau hangt immers af van de snelheid en effectiviteit waarmee ze bedrijven en sollicitanten aan elkaar kunnen koppelen.

Open sollicitaties

Ten slotte kun je natuurlijk te allen tijde op de traditionele wijze contact opnemen met bedrijven waar je graag zou willen werken. In de vorm van een open sollicitatie kun je laten zien dat je erg gemotiveerd bent om te werken voor het bedrijf waar je de sollicitatie naartoe stuurt. Een op maat gemaakte motivatiebrief waarin een eerlijk verhaal staat waarom je er graag zou willen werken, kan erg in je voordeel werken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden