Advocatenkantoor Stork

Beproefde manieren voor marketing

Geplaatst op

Er zijn een aantal beproefde manieren voor marketing waar ondernemers jaarlijkse veel gebruik van maken om hun winst een boost te geven. Het is een complete tak van sport geworden waarbij creatieve mensen met marketing aan de slag gaan om producten van bedrijven op een zo goed mogelijk een manier aan de man te brengen. Natuurlijk is het ook zo, dat bedrijven soms zelf een afdeling hebben waarmee ze hun marketing vorm kunnen geven. Andere bedrijven besteden liever hun marketing uit aan derden. Hieronder willen weer een aantal tips geven waarmee bedrijven marketing bedrijven. 

Voice over 

Reclames op de radio en televisie zijn erg belangrijk voor bedrijven, klein en groot maakt er gebruik van. In deze gevallen is het erg belangrijk om een persoonlijke reclame te maken. Wanneer gebruik maakt van de menselijke stem in je marketing, dan heb je al snel de persoonlijke dimensie te pakken. 

Het is dan erg aantrekkelijk om een voice-over in te zetten om je marketingdoelen te bereiken. Mensen die de voice-over doen zijn meestal stemacteurs die geleerd hebben op een goede bewijzen hun stem te gebruiken, zodat er bepaalde dynamiek in naar voren komt. Dynamiek is een verandering in de tijd waarbij bijvoorbeeld het volume lager en dan weer hoger dan weer lager wordt. Door deze afwisseling is het interessant om naar een verhaal te luisteren. Bepaalde woorden kunnen benadrukt worden door ze hoger of lager uit te spreken.

Een stand

Het is al een heel oud concept, maar nog steeds wordt er gebruik gemaakt van het idee van een stand. Wanneer je op beurzen komt zie je dat deze marketingmethode nog steeds gebruikt wordt. Veel mensen bejubelende stand vanwege de persoonlijke connectie die je kan maken met de geïnteresseerden. Het is heel gemakkelijk voor een verkoopadviseur of demonstrator om producten uit te leggen en heel direct vragen te beantwoorden van de potentiële klanten. Daarnaast is het mogelijk om een beleving te creëren via een stand door bijvoorbeeld dingen voor potentiële klanten te regelen, bijvoorbeeld een versnapering, iets wat erg fijn is als je op een beurs loopt, dan wil je wel eventjes lekker uitblazen. Op dat moment is het mogelijk om de geïnteresseerden op een directe wijze, maar wel layback te benaderen.

Intellectueel eigendomsrecht 

Wanneer je mooie marketing bedacht hebt, dan is het wel fijn dat dit ook beschermd is. Dit geldt ook voor producten en de naam van de producten. Je kunt deze zaken beschermen door je verschillende merken vast te laten leggen. Belangrijk is dat je logo’s, tekst, verpakking, patenten, et cetera vastlegt. Een notaris of een advocaat gespecialiseerd in merkenrecht kan je hierbij helpen. 

Wanneer je het allemaal vast hebt laten leggen, dan kunnen andere mensen er niet mee aan de haal gaan. Er bestaan namelijk concurrenten die het een sport vinden om andermans ideeën over te nemen en hier zonder betaling munt uit te slaan. Dat moet je natuurlijk voorkomen. Je kunt in vele gevallen een product, merk, et cetera, voor zowel de nationale als internationale markt vast laten leggen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden