Advocatenkantoor Stork

De beste tips om na een ontslag weer werk te vinden

Geplaatst op

Het vinden van een baan is niet voor iedereen even makkelijk. Zo kan je te maken krijgen met concurrentie, vraag en aanbod van functies. Maar kan je ook op vervelende manier weg zijn gegaan bij je vorige werkgever. Denk maar aan een onterecht ontslag of een noodzakelijk ontslag. Je hebt dan rechten waarbij je hulp krijgt bij het zoeken van nieuw werk of financiële hulp om deze periode te overbruggen. Kan je hier wat hulp bij gebruiken? Maak kennis met onze tips.

Wat zijn mijn rechten na ontslag?

Je kunt ontslag nemen of ontslagen worden bij je werk. Rondom je ontslag zijn diverse rechten gekoppeld. Wanneer je ontslagen wordt, dan heb je meestal recht op een ontslagvergoeding. Een werkgever mag een werknemer niet zomaar zonder een geldige reden ontslaan. Zo ben je als werknemer beschermt en kan je de periode tot je een nieuwe baan hebt gevonden makkelijker overbruggen.

Weer aan de slag

Het is tijd om weer nieuw werk te zoeken. Voordat je gaat beginnen met zoeken is het goed om weer even voor jezelf duidelijk te maken waar je precies naar op zoek bent. Ga je voor precies dezelfde functie? Of heb je door de jaren heen jezelf zo ontwikkelt dat een andere functie misschien beter past? Je kunt je hier ook in laten adviseren. Het is goed om te weten wat de competenties zijn waar je goed in bent en bij welke baan dit het beste past.

Vind de vacatures die je zoekt

Na een tijdje zoeken zul je vast en zeker alle vacature sites nagelopen hebben. De beste vacatures in Lelystad en omgeving vind je bij Burger Support. Een centrale plek waar je werk vindt op mbo, hbo en wo-werk- en denkniveau. Daarnaast raden we aan om je connecties te gebruiken op social media. Daarvoor is LinkedIn een goed platform om werkgevers te ontdekken. Daarnaast kunnen connecties die eerder ervaring met je hebben gehad een aanbeveling doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden