Advocatenkantoor Stork

De juridische voordelen van een bv (besloten vennootschap)

Geplaatst op

Een besloten vennootschap, doorgaans afgekort als bv, heeft diverse voordelen. Zowel financieel als juridisch is er een voordeel met betrekking tot aansprakelijkheid, maar er zijn nog meer voordelen. In dit artikel geven we een kort overzicht van wat naar ons idee de beste voordelen zijn bij het oprichten van een bv.

Aansprakelijkheid

Over het algemeen is het zo dat een besloten vennootschap het voordeel heeft van een zogenaamde “beperkte aansprakelijkheid”. Dit betekent in de praktijk dat, wanneer het gaat om juridische of financiële zaken, niet de bestuurders van een besloten vennootschap degene zijn die aansprakelijk zijn voor een onjuist handelen of gevolg daarvan. De enige situatie wanneer men als persoon aansprakelijk zou kunnen worden gesteld, is wanneer er sprake is van bewust of onbewust onbehoorlijk bestuur. Onbehoorlijk bestuur betreft zaken zoals een boekhouding die niet helemaal correct is, of als er sprake is van een te late indiening van de jaarcijfers van de b.v. bij de Kamer van Koophandel.

Lagere omzetbelasting

In de meeste landen is het gebruikelijk dat men belasting betaalt. Voor een ondernemer geldt dan ook dat er een belasting wordt geheven op de omzet die de onderneming maakt. Er zijn verschillende rechtsvormen waarbij de belastingschijf erg hoog kan zijn. In sommige gevallen betaalt een ondernemer bijna 50% aan omzetbelasting. Bij een besloten vennootschap ligt dit stukken lager. Zo kan een bv een omzetbelasting moeten betalen van enkel 20%.

Een bv kost “niets”!

Tegenwoordig is een bv oprichten ook nog eens heel goed te betalen. In een ver en grijs verleden was het oprichten van een bv alleen mogelijk wanneer men aan het criterium voldeed dat er achttienduizend euro in kas zat dat diende als startkapitaal. Tegenwoordig is dit niet langer zo. Om de ondernemersmentaliteit en de Nederlandse ondernemerscultuur een boost te geven, is enkel één eurocent al voldoende!

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden