Advocatenkantoor Stork

De voor- en nadelen van incasso

Geplaatst op

Incassorecht is het recht als bedrijf zijnde om een betaling te incasseren via incasso. Hierbij is de derde partij ermee akkoord gegaan dat het bedrijf een bepaald geldbedrag van zijn rekening af mag schrijven, dit kan eenmalig of periodiek zijn. Dit akkoord wordt ondertekend op een machtigingsformulier. In deze blog gaan we uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van geld incasseren door middel van incasso.

Voordelen van incasso

Zekerheid

Je geld innen kan nog wel eens stroef verlopen, zeker voor kleinere bedrijven. Dat je geld binnenkrijgt is hoe dan ook het belangrijkst voor een bedrijf om het goed te doen. Vaak is dit nog een heel proces en gaat er veel tijd inzitten. Voor veel bedrijven is daarom geld incasseren door middel van incasso een aantrekkelijke optie. Dit verzekert namelijk een stabiele cash flow en scheelt veel tijd met papierwerk. Zeker voor kleinere ondernemingen is het incasseren van geld door middel van incasso een goede optie omdat relatief kleinere bedragen een groot verschil kunnen maken binnen een klein bedrijf.

Het kost minder tijd

Steeds achter je geld aan moeten gaan kan heel veel tijd kosten. Naast dat het kostelijk is om je geld niet tijdig binnen te krijgen zijn de arbeidskosten ook nog eens heel hoog als dit proces lang duurt.

Korte tijdsduur van ontvangst

Een incasso is meestal zo ontvangen. De gemiddelde duur van betaling naar ontvangst is namelijk maar 3 dagen.

Nadelen van incasso

Fraude

In sommige gevallen wordt er gefraudeerd met betalingen via incasso. In dat geval wordt het bedrag teruggestort bij de derde partij. Als je incasso gebruikt ga je uit van zekerheid dus als het bedrag waar je op had gerekend niet aankomt kan dat zorgen voor problemen.

Geen geld

Ook kan het zijn dat je je geld niet binnenkrijgt zonder fraude. Dit is zo als het saldo op de rekening van de derde partij niet toereikend is. Ook dan zul je er dus nog een keer achteraan moeten gaan, dit kan veel tijd kosten als je er niet op gerekend had.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden