Advocatenkantoor Stork

ERP het nieuwe werken voor elke branche

Geplaatst op

In veel branches zien we het ERP-systeem zijn intrede doen. Wat houdt dit systeem precies in? Veel bedrijven, bureaus en tal van andere organisaties zijn bijzonder tevreden over de functionaliteit van ERP. In deze blog nemen we met je door wat het precies is en wat precies de voordelen zijn. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden die het systeem biedt. 

ERP wat is dat? 

Een erp definitie geven is eigenlijk zeer eenvoudig, het betreft namelijk een modulair systeem waarop een heel bedrijf kan draaien. De afkorting staat voor enterprise resource planning. Het voordeel van deze inrichting is dat elke afdeling een eigen module kan hebben die helemaal toegesneden is op de behoeften van die specifieke afdeling. Daarnaast zijn er de voordelen van de uniciteit die het systeem in je bedrijf brengt. 

Functionaliteit van ERP

Het ERP-systeem maakt het mogelijk dat de gegevens van een cliënt in het systeem gezet worden, bijvoorbeeld bij een intake. De rest van de organisatie kan vervolgens met deze gegevens werken. Deze opzet voorkomt dat er dubbele gegevens in het systeem komen te staan. Ook datacorruptie komt vrijwel niet voor,  want je hoeft namelijk niet gegevens van applicatie A naar B te kopiëren. Werken met verschillende applicaties kan nog wel eens resulteren in fouten in de data, omdat het ene programma de bestandstypen van het andere niet begrijpt. Dat scheelt een hoop correctiewerk. Daarbij is het mogelijk om zaken te automatiseren. Denk daarbij aan een herinnering om een cliënt op te bellen. In feite gaat het er hier dus om, dat menselijk handelen met een ERP-systeem zoveel mogelijk teruggedrongen wordt. Zo is de kans op fouten ook veel kleiner. 

Rapportages

Met een druk op de knop is het makkelijk om een rapportage te krijgen van welk deel van de organisatie dan ook. Zo is het veel gemakkelijker om een overzicht te krijgen van de prestaties van een organisatie en daaraan een beleidsvisie te koppelen. Managers of andere leidinggevenden zijn terecht erg blij met de verschillende functies die het ERP-systeem heeft als het gaat om monitoring. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden