Advocatenkantoor Stork

Help hoe krijg ik mijn achterstallige alimentatie?

Geplaatst op

Een echtscheiding en de zaken die daarbij komen kijken, zijn verre van ideaal. Ze kunnen zelfs traumatisch zijn. Wat de zaken vaak nog erger maakt, is wanneer de alimentatie niet of onvolledig betaald wordt door je ex-partner. Dat zorgt voor financiële stress en een gevoel van onrechtvaardigheid. Gelukkig zijn daar oplossingen voor bedacht. In deze blog nemen we een hele praktische optie met je door! 

Hulp in een lastige situatie

Veel mensen zijn geneigd om in een lastige situatie het allemaal zelf op te willen lossen. Dit is helaas niet altijd even effectief om het probleem daadwerkelijk op te lossen. Soms is het beter om hulp te vragen. We raden je dan ook aan om dit zo snel mogelijk te doen. Alimentatie innen hoef je namelijk niet zelf te doen. Daarvoor bestaat een gespecialiseerd loket: het Nationaal Loket Alimentatie Innen. Zij kunnen je heel goed helpen met je lastige situatie. De voordelen van deze hulp zijn groot, je kunt denken aan: 

  • Het ontbreken van een wachtlijst. Dus geen verlenging van je stressvolle periode
  • De mogelijkheid om een zaak te beginnen, zelfs als de betaling van je alimentatie 1 dag te laat is
  • Je hebt geen vonnis van de rechter nodig. Ook wanneer je samen met je ex-partner afspraken gemaakt hebt over de alimentatie of dit via een notaris hebt laten vastleggen. 

Op deze professionele manier heb je veel sneller de alimentatie die jouw toekomt. 

No cure, no pay

Het mooie van het uitbesteden van de inning van de alimentatie, is krijgen waar je recht op hebt. Om het nog makkelijker te maken, hanteert het loket een principe van no cure, no pay. Dit idee houdt in dat je een percentage van de ontvangen alimentatie afdraagt aan het loket voor hun diensten. Als er op een of andere manier geen alimentatie geïnd kan worden, dan hoef je niets te betalen. Zo heb je snel resultaat, kost het je geen extra geld en ontvang je de alimentatie die je anders misschien veel later of helemaal niet gehad zou hebben. Er gaat ook een afschrikkende werking van dit traject uit. De mogelijkheid bestaat dat je ex-partner in het vervolg het betalen van de alimentatie serieuzer neemt. 

Blijf ons volgen voor meer interessante adviezen om sneller te krijgen waar je recht op hebt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden