Advocatenkantoor Stork

Het intellectueel eigendom: merkenrecht

Geplaatst op

Vandaag gaan we het hebben over het intellectuele eigendom. Specifiek gaat het over merkenrecht in deze blog. Lees snel verder om te ontdekken wat voor jou allemaal belangrijk is als het gaat over deze juridische terreinen. Op onze website houden we je graag op de hoogte van de verschillende onderwerpen die samenhangen met de juridische wereld. Blijf dus onze blogs volgens. Wil je meer weten over het registeren van je merk, dan raden we aan om eens te kijken op https://deponeerjemerk.nl/

Intellectueel eigendom en merkenrecht 

Het intellectuele eigendom speelt een belangrijke rol in onze moderne samenleving. Er vallen verschillende rechten onder de noemer intellectueel eigendom, denk bijvoorbeeld aan het auteursrecht voor boeken, films en muziek. Ook een patent, dat is een technische beschrijving van een uitvinding, valt onder het intellectueel eigendom. Vandaag gaan we het hebben over het merkenrecht. Dit gaan we niet in juridische termen doen, maar het gewoon concreet benoemen waarom je een merknaam zou moeten registreren. Om juridisch beschermd te zijn is het belangrijk dat je een merknaam laat registreren. Wanneer jij een bedrijf hebt dat X heet, en je hebt een product op de markt gebracht dat ook X heet. Dan is het niet standaard zo dat dit product beschermd is, alleen omdat jij met je bedrijfsnaam X het op de markt brengt. Je moet het dus laten registreren. 

Het registreren van een merk 

Het is belangrijk dat je een merk laten registreren voor een bepaald gebied, dat kan zijn Nederland, de Benelux, Europa of de hele wereld. Zo is het dus niet mogelijk dat andere producenten een merk zo maken dat het heel erg lijkt op het jouwe. Wanneer jij vooral in Nederland actief bent, dan raden we je aan om een registratie voor Nederland te doen. Ben je ook in Duitsland of in België actief, dan is misschien de Benelux een goede optie.

De registratie van een merk is niet alleen voor producten, maar ook voor diensten een belangrijke bescherming. 

We houden je graag op de hoogte van allerlei juridische onderwerpen dus blijf onze site vooral volgen en de blogs lezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden