Advocatenkantoor Stork

Hoe stel je je certificaten op in je CV?

Geplaatst op

Voor sommige baantjes is het heel belangrijk dat je bepaalde certificaten of cursussen hebt behaald. Naast dat certificaten en cursussen gericht kunnen zijn op één specifieke branche zijn er ook een aantal die gewoon indruk maken in het algemeen. Als jij dit soort diploma’s hebt gehaald dan wil je dat natuurlijk op een juiste manier weergeven op jouw CV. Wil jij bijvoorbeeld gaan werken in de productie dan is het handig om aan te geven dat je een heftruckcertificaat hebt. Zo zijn er nog veel meer situaties waarin het erg belangrijk is dat jij op je CV hebt staan welke cursussen en certificaten jij al hebt behaald. 

Wees specifiek aan de sollicitatie

Wat veel werkzoekende vergeten is dat het belangrijk is om jouw cv zo aan te passen dat je eigenlijk alleen maar relevante punten noemt voor degene die hem ontvangt. Daarom is het belangrijk om goed de vacature te lezen om te kijken wat ze vragen van je. Op basis hiervan kan je keuzes gaan maken welke cursussen en certificaten jij op je CV zet. Zoals net al benoemd zijn er bepaalde certificaten die specifiek benoemd moeten worden in een bepaalde branche. Daarnaast zijn er ook cursussen en certificaten die over het algemeen in elke industrie wel gewaardeerd worden. Je staat bijvoorbeeld al met twee nul voor als jij verschillende talen spreekt. Binnen steeds meer bedrijven is dit heel belangrijk, sinds steeds meer bedrijven handel drijven met buitenlandse organisaties. 

Cursussen die je beter niet kunt vermelde

Zoals we net als zeiden is het belangrijk dat je op je CV zet wat relevant is aan de specifieke sollicitatie. Het is namelijk beter om cursussen en certificaten niet te vermelden als ze niet relevant zijn aan de sollicitatie. Dat komt omdat dit een soort van indruk geeft dat je niet genoeg moeite hebt gedaan voor die sollicitatie, daarom kun je deze beter weglaten. Ook kun je een cursus of certificaat beter weglaten wanneer deze ernstig gedateerd is. Denk bijvoorbeeld aan een cursus of certificaat die jij 10 jaar geleden hebt behaald, dit zorgt ervoor dat deze niet echt meer relevant is. Ook hoef je een cursus of certificaat niet te vermelden als je hem hebt behaald uit persoonlijke interesse. Benoem eigenlijk alleen de certificaten en cursussen die toepasbaar zijn op zakelijk vlak.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden