Advocatenkantoor Stork

Je industriële verpakking op orde

Geplaatst op

Er zijn verschillende soorten industriële verpakkingen waarvan je gebruik kunt / moet maken wil je dat je producten op een veilige manier bij de consumenten aankomen die uiteindelijk deze producten gaan kopen. Lees snel de tips om de verschillende punten met betrekking tot je productverpakkingen te checken. 

Eerste laag 

De eerste laag rond je product noemen we de primaire verpakking. Dit is een verpakking die ervoor zorgt dat producten überhaupt vervoert kunnen worden. Je moet dan denken aan het glas of plastic (al dan niet biologisch afbreekbaar) dat rond etenswaren zit. 

Twee laag 

De tweede verpakkingsfolie (secundaire verpakking) is de verpakking die ervoor zorgt dat de eerste laag verpakking van producten tijdens de reis van A naar B niet beschadigt. Denk bijvoorbeeld aan plastic met bubbeltjes. 

Zo is het mogelijk om minder schade te hebben en op deze manier een hogere omzet te bereiken. 

Derde laag

Ten slotte hebben we natuurlijk nog de tertiaire laag. Daarbij moet je denken aan pallets of houten kisten. Deze zijn de ultieme beschermers van je producten. Zo heb je dus drie lagen die allemaal een andere functie hebben en goed samenwerken om de producten succesvol bij de winkels aan te laten komen. 

Verpakking ontwerpen

Het succesvol in de markt zetten van een product is natuurlijk erg leuk en iets wat veel ondernemers willen. Dan is het wel belangrijk dat er een productverpakking gemaakt wordt die aan allerlei eisen voldoet: 

  • De verpakking moet handzaam zijn, gemakkelijk te gebruiken en op te slaan bij de consumenten thuis
  • Er moet een zekere aantrekkelijkheid uitgaan van de verpakking. Het is tenslotte een lokkertje en een eerste kennismaking met je product in de winkel of een herkenningsteken, zo van ´ja dat product ken ik, daar ben ik zeer tevreden mee.´
  • Het is ook wel fijn wanneer een verpakking biologisch afbreekbaar is. Daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden. Dat is ook rendabel in termen van klantloyaliteit. Want klanten houden ervan om ecologisch te consumeren.

Een aantal belangrijk punten om te overwegen!

Tot slot, je verpakking moet aan de Nederlandse wet- en regelgeving voldoen. Weet je niet zeker hoe dat zit, dan kun je contact opnemen met een advocaat met een specialisme in dit rechtsgebied.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden