Advocatenkantoor Stork

Kiest u voor een letselschadejurist of letselschadeadvocaat?

Geplaatst op

Als u letselschade heeft dan heeft u juridische hulp nodig: een letselschadeadvocaat of een letselschadejurist. Er is een verschil tussen deze twee.

Als u  door iemand anders materiële of immateriële schade heeft na een ongeval, dan kunt u schadevergoeding en smartengeld krijgen. Letselschade kan lichamelijk of psychisch zijn. Soms is het tijdelijk, soms blijvend als u bijvoorbeeld niet meer kunt werken. 

Letselschadeadvocaten en -juristen zijn gespecialiseerd in letselschade. Zij hebben een specialistische opleiding afgerond en hebben veel juridische expertise over letselschade. Letselschadeadvocaten kunnen procederen voor de rechtbank, letselschadejuristen meestal niet. 

De meeste letselschade (95%) wordt minnelijk geregeld, d.w.z. dat er geen rechter aan te pas hoeft te komen. Voor een minnelijke regeling heeft u geen letselschadeadvocaat nodig, u kunt de zaak dan afhandelen met een letselschadejurist. 

Meestal is procederen niet nodig en kunt u de schade laten afhandelen door een letselschadejurist van Nostimos. Dat is gratis, de tegenpartij betaalt.

Waarin verschilt een letselschadeadvocaat van een letselschadejurist?

Letselschadeadvocaten zijn meesters in de rechten (Mr.), hebben een advocatenopleiding gedaan en zijn na stage beëdigd tot advocaat en zij hebben een vervolgopleiding gedaan die volledig is gericht op het behandelen van letselschades. Een letselschadeadvocaat doet hetzelfde als een letselschadejurist, daarnaast  kunnen ze een zaak voor laten komen bij de rechter. Dat kan u geld kosten want als de claim faalt, zit u met de advocaatkosten.

Als een uitspraak van de rechter nodig is bij de afhandeling van het dossier, laat het dossier dan in behandeling nemen door een letselschadeadvocaat. 

Neem contact op met Nostimos, met kantoren in het hele land. Zij weten u meer te vertellen over de haalbaarheid van uw zaak en welke rechtshulp u nodig heeft. Meestal is een letselschadejurist voordeliger dan een letselschade advocaat. Een letselschadejurist vbiedt gratis juridische bijstand, is gespecialiseerd in letselschade en kost u niets. Een letselschadeadvocaat kan behoorlijk wat kosten in rekening brengen.

Nostimos helpt u graag – kosteloos – bij letselschade!

Heeft u hulp nodig bij de afhandeling van letselschade, overlijdensschade of het indienen van een schadeclaim? Nostimos kan meer voor u betekenen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden