Advocatenkantoor Stork

Moet een werkgever mijn bureau en stoel betalen?

Geplaatst op

Het is vanzelfsprekend dat als je op kantoor werkt, je een goede stoel nodig hebt om op te zitten en een bureau om je werk op te kunnen doen. Als jouw stoel niet lekker zit, of je hebt het gevoel dat je niet comfortabel je werk uit kunt voeren, dan kun je eens aankloppen bij de baas. Soms heb je er echter een baas tussen zitten die moeilijk gaat doen over het aanschaffen van nieuw meubilair. Als hij bij jou begint, zal hij hoogstwaarschijnlijk je collega’s ook moeten voorzien. Maar wat als je thuis komt te werken, moet de baas dan ook betalen? In deze blog duiken we er dieper op in.

Het belang van een goede stoel en bureau

Bazen kiezen vaak voor een goede bureaustoel. Maar een bureaustoel kopen kan ook verkeerd uitpakken. Zo zijn er veel werkgevers die graag op de kosten letten en geen grote investering willen doen. Als een werkgever gemakzuchtig is en niet meedenkt, kom je met een stoel te zitten die jou elke dag zal irriteren. Elke dag zit je op dezelfde stoel. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het effect van een goed ergonomische werkplek op de productiviteit. Natuurlijk is hieruit gebleken dat als mensen comfortabeler hun werk kunnen uitvoeren, ze beter zullen werken. Een werkgever moet jouw werkplek dus als een investering zien en niet te gemakzuchtig denken. We begrijpen dat zulke aankopen erg duur zijn, vooral als je veel werknemers hebt, maar voorwerpen die je echt elke dag gaat gebruiken moeten gewoon goed zijn.

Thuiswerken: is de baas hier ook verantwoordelijk?

Nu komt natuurlijk de lastige vraag: is een baas verantwoordelijk voor mijn thuissituatie? Voor de coronacrisis zou iedereen gelijk nee hebben gezegd, maar nu ligt de situatie toch even anders. Veel mensen werken al meer dan een jaar thuis en het vooruitzicht is dat veel bedrijven ervoor kiezen om mensen vaker thuis te laten werken (ook zonder crisis). De arbowet is erg streng voor kantoren, maar helaas minder voor het werken thuis. Toch staat in de arbowet dat een werkgever verplicht maatregelen moet nemen om een werkplek beschikbaar te stellen die voldoet aan de arbo-eisen. Als jij alleen een keukentafel en laptop beschikbaar hebt, kun je dus bij je baas aankloppen om een betere werkplek te creëren. Aan de keukentafel met een laptop dagen van acht uur maken is voor niemand gezond.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden