Advocatenkantoor Stork

Ruzie met de buren? Hoe los je dit op?

Geplaatst op

Iedereen is anders. Dit zorgt ervoor dat onze wereld interessant blijft en dat wij van elk individu iets anders kunnen leren, maar ook kan dit zorgen voor veel conflicten. Mensen hebben allemaal een eigen mening en denken vaak heel anders over bepaalde onderwerpen. Dit kan gaan van kleine meningsverschillen tot hele grote. Je ziet vaak voorkomen dat buren met verschillende meningen ruzie kunnen krijgen. Dit kan gaan over geluidsoverlast of dat een steeneik van de ene buren op de erfgrens van de andere buren staat. Overal kunnen mensen ruzie om maken en tot een goede oplossing komen kan dan nog wel een moeilijk zijn. Er zijn verschillende aanpakken die je kunt proberen om ruzie uit de weg te gaan of om ruzie op te lossen.

Ga samen in gesprek

Als je ruzie met de buren hebt, dan kunnen er nog wel eens dingen gezegd worden die je eigenlijk niet meent. Vaak krijgen mensen tijdens ruzie het gevoel om zichzelf te gaan verdedigen en dit kan ervoor zorgen dat mensen elke keer ergere dingen gaan zeggen die ze eigenlijk helemaal niet menen. Het is handig om een poging te wagen om rustig met elkaar in gesprek te gaan. Als jij vindt dat de steeneik wel in de tuin moet blijven en de buren vinden dat de steeneik weg moet, dan kun je samen gaan praten over de redenen en wie weet kom je door een simpel gesprek wel tot een overeenkomst. 

Probeer samen afspraken te maken

Als je nieuwe buren krijgt, is het in het begin meteen handig om zo nodig afspraken te maken. Door bijvoorbeeld af te spreken dat de buren elk jaar de steeneik zo snoeien dat het niet helemaal over de grens hangt, dan kun je problemen in de toekomst voorkomen. Als afspraken echt niet gemaakt kunnen worden, dan is er ook nog een laatste optie.

Schakel experts in

De laatste optie is om een expert in te schakelen. Jullie kunnen tegen elkaar een zaak beginnen en de rechter laten bepalen of de steeneik mag blijven staan of dat de steeneik verplaatst moet worden. Toch is het inschakelen van experts wel echt de laatste stap, omdat dit betekent dat je er samen echt niet uit kunt komen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden