Advocatenkantoor Stork

Schakel de hulp in van een advocaat na een inbraak

Geplaatst op

Wanneer er bij jou thuis is ingebroken, dan wil je natuurlijk het liefst dat de dader zo snel mogelijk gepakt wordt. In de nasleep van een inbraak kan er veel gebeuren. Zo moeten er meestal reparaties uitgevoerd worden, zaken met de verzekering geregeld worden en moet de dader gepakt en berecht worden. Wanneer het gaat om grote en complexe zaken dan kan je de hulp van een advocaat inschakelen. We bespreken in deze blog de strafbare feiten waar een inbreker voor terecht kan komen te staan.

Advocaat inschakelen

Wanneer er sprake is van een inbraak dan valt dit onder een gekwalificeerde diefstal. Deze bestaan meestal uit twee strafbare feiten. Namelijk het betreden van een niet-openbare ruimte en het wegnemen (stelen) van spullen of informatie van een ander. Een inbraak valt dus niet te vergelijken met een eenvoudige uitgevoerde diefstal. Op een inbraak staat daarom vaak een hogere straf die door een rechter kan worden opgelegd. Om duidelijkheid over de strafbare feiten te krijgen kan een strafrechtadvocaat ingeschakeld worden.

Soorten strafbare feiten bij een inbraak

Wanneer iemand berecht wordt op inbraak moeten de strafbare feiten goed bekeken worden. Hier kan namelijk een verschil in zitten. We maken hierbij onderscheid tussen insluiping, inklimming en inbraak.

Insluiping: iemand betreedt een niet-openbare ruimte door gebruik te maken van een van de ingangen. Denk hier aan het binnenlopen door de voor- of achterdeur van een willekeurig bedrijfspand, zonder dat je hier enige afspraak of connectie mee hebt.

Inklimming: iemand betreedt een niet-openbare ruimte door gebruik te maken van een ongebruikelijke ingang. Denk hier aan het binnendringen van een ruimte door een openstaande raam of via een noodladder een binnenplaats betreden.

Inbraak: iemand betreedt een niet-openbare ruimte door een ingang te forceren. Denk hier aan het kapotmaken van een slot of een deur om vervolgens naar binnen te treden.

De rechter zal naar bovenstaande strafrechtelijke feiten kijken en concluderen waar sprake van is. Vervolgens zal er een toepasselijke straf opgelegd worden aan de dader.

De huisbeveiliging op orde brengen

Een persoon kan dus op meerdere manieren schuldig maken van het binnendringen van een woning of gebouw. De beste oplossing tegen ongewenst bezoek of inbraak is simpelweg een kwalitatief sterke en volledige beveiliging van je huis of pand. Neem contact op met de slotenmaker in Haarlem en ontdek hoe je jouw beveiliging kan upgraden. Wacht dus niet af tot er een inbraak plaatsvindt, maar bereid je juist goed voor.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden