Advocatenkantoor Stork

Tips om op te vallen op je nieuwe advocatenkantoor

Geplaatst op

Als je advocaat wilt worden, moet je veel ervaring opdoen en goed kunnen netwerken. Je begint altijd als stagiair en moet jezelf continu bewijzen. In deze blog geven we je tips hoe jij als nieuweling de dagen overleefd en kan opvallen op een groot advocatenkantoor.

Hard werken

Om op te vallen, zul je vanaf dag één keihard moeten werken. Maak overuren en stel veel vragen. Natuurlijk moet de kwaliteit van je opdrachten ook uitmuntend zijn. Advocaten kijken naar degenen die opvallen; je kunt dus nog zo hard werken, maar als andere het niet zien heb je er niks aan. Probeer daarom altijd je afgeronde taken te benoemen en laat blijken wanneer je hebt overgewerkt. 

Draag opvallende kleding

Het ligt er een beetje aan per advocatenkantoor, maar over het algemeen is het kledingvoorschrift strak en netjes. Toch kun je opvallen in de grijze brei, door creatief om te gaan met nette kleren. Zo kun je bijvoorbeeld ook gaan voor heel opvallende veters, met leuke patronen of gekke kleuren. Kleurrijke ronde schoenveters vallen namelijk niet direct op, alleen als mensen naar je schoenen kijken. Maar als ze dan naar je schoenen kijken denken ze wel: “hé, wat een aparte schoenveters”. Ze zullen je onbewust heel snel herkennen. 

Zoek een mentor en bouw een netwerk op

We raden aan om een mentor te zoeken en hier een goede band mee te scheppen. Een mentor kan jou veel leren en introduceren aan nieuwe mensen. Als je nieuwe mensen ontmoet, is het zeer belangrijk dat je met ze mee kunt praten. Je dient op hetzelfde denkniveau te zitten. Onze tip is daarom om altijd op te letten op bepaalde termen die gebruikt worden, en deze zelf in te zetten als je aan het woord bent. Tijdens de borrels op kantoor mag het natuurlijk wat losser. Ga de borrels nooit uit de weg! Dit zijn essentiële momenten om nieuwe mensen te leren kennen en je persoonlijkheid te tonen. Tijdens borrels is humor een must: maak mensen aan het lachen en je wikkelt ze om je vinger. Met bovenstaande tips val je zeker op in je nieuwe advocatenkantoor en krijg je mogelijkheden om te groeien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden