Advocatenkantoor Stork

Veiligheid op de werkvloer: voorkom aansprakelijkheid

Geplaatst op

In de praktijk komen er vaak situaties voor waarbij de werkgever voor een ongeval op de werkvloer aansprakelijk wordt gesteld. Het is natuurlijk van het grootste belang dat je hier als werkgever alles aan doet om dit te voorkomen. Wat kun je doen om een ongeluk te voorkomen? Daar zijn natuurlijk allerlei dingen voor te verzinnen. We gaan je hieronder een aantal tips geven. Wanneer je nog meer tijd om te lezen, dan is het mogelijk om meerdere artikelen op onze site te lezen. Lees even met ons meer, doe je voordeel met de tips die we je geven. 

Neem de juiste maatregelen 

Er zijn tal van regels vastgelegd in de wet. Het is erg belangrijk om als werkgever jezelf hiervan te verwittigen. Op basis van deze regels is het nodig de werkvloer in te richten. Zo zijn er tal van aanpassingen en realisaties nodig om werknemers veilig te kunnen laten werken. We nemen ze hieronder even met je door:

Afstandsbediening 

Wanneer binnen een bedrijf diverse potentieel gevaarlijke processen gaande zijn, dan is het erg belangrijk om te zorgen dat je op een veilige afstand kunt werken om deze processen te laten voltrekken. In de praktijk kun je dan denken aan een: Industriële afstandsbediending.

Zo is het mogelijk om er bijvoorbeeld een hijskraan mee te bedienen. Ook is het mogelijk om een boor of een betonpomp te bedienen met deze afstandsbediening. 

Maatwerk

Wanneer we het hebben over een industriële afstandsbediening dan gaat dit in vele gevallen over maatwerk. Een bedrijf dat hier al jaren een trendzetter in is, draagt de naam Hetronic. Je kunt op hetronic.nl van alles vinden over dit handige stuk techniek dat de veiligheid in een bedrijf zeer vergroot. Ze maken al jaren afstandsbedieningen die het mogelijk maken om gevaarlijke processen op afstand te bedienen. Maatwerk betekent hier dus, dat een technische realisatie van een afstandsbediening (en het systeem dat erbij hoort), aangepast wordt aan de specifieke situatie, dat zijn de wensen van de werkgever en de fysieke plek, de werkvloer. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden