Advocatenkantoor Stork

Waarom een persoonsanalyse werk?

Geplaatst op

Het is erg belangrijk dat je de juiste mensen op de juiste plek hebt zitten binnen je bedrijf. Dat wordt een stuk gemakkelijker met een gedegen persoonsanalyse. We nemen het met je door in deze blog. 

Waarom een persoonsanalyse?

Het levert objectieve gegevens op die een betere besluitvorming mogelijk maken. Persoonlijkheidsanalsyse of andere tests bieden je vaak gestandaardiseerde, bruikbare inzichten over hoe kandidaten zich in een werkcontext gedragen en voorspellen hoe goed hun werk zal zijn en of ze bij je bedrijf passen. Door deze gegevens te gebruiken om de juiste kandidaat te identificeren en aan te nemen, verbeter je ook de algemene productiviteit en doeltreffendheid van je teams.

In tegenstelling tot CV-analyses of persoonlijke interviews, kun je met een persoonlijkheidsanalyse belangrijke persoonlijkheidskenmerken van de kandidaat nauwkeurig beoordelen, zoals openheid, consciëntieusheid, extraversie, inschikkelijkheid en stabiliteit en verschillende kenmerken zoals sociabiliteit, behoefte aan erkenning, leiderschapsoriëntatie, samenwerking, consideratie, betrouwbaarheid, efficiëntie, gelijkmatig temperament, streven naar prestaties, zelfvertrouwen, abstract denken en creatief denken.

Makkelijker de toppers vaststellen

Het gebruik van persoonlijkheidsassessments om kandidaten in een vroeg stadium te screenen, verbetert je selectieproces aanzienlijk. In combinatie met andere soorten assessments, zoals motivatie en cognitieve vaardigheden, en gestructureerde interviews, biedt een persoonlijkheidsanalyse krachtige inzichten om het selectieproces te verbeteren en de beslissingen van de recruiters te onderbouwen.

Door een analyse als de DISC kleurentest aan het begin van het proces toe te passen, en niet aan het einde, kunnen kandidaten die helemaal niet geschikt zijn, worden uitgeselecteerd. Dit maakt het voor recruiters gemakkelijker om zich tijdens het selectieproces alleen te richten op de meest veelbelovende profielen en om aan het eind het beste talent te identificeren en aan te nemen. Zo zul je zeker de juiste mensen op de plek krijgen waar je ze het liefste hebt. 

In deze blog hebben we uit de doeken gedaan waarom een persoonlijkheidstest voor je sollicitanten een goed idee is. Op onze site vind je overigens nog meer leuke blogs die je gratis kan lezen. Dus doe er zeker je voordeel mee. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden