Advocatenkantoor Stork

Waarom jij moet investeren in eigen personeel?

Geplaatst op

Als bedrijf zijnde zijn werknemers het meest waardevolle bezit. Het is dus ook belangrijk om je werknemers kans te geven om te groeien, Want dan zul je zien dat je bedrijf meegroeit. Het wordt vaak nog zo gedaan dat bedrijven veel investeren om mensen met een bepaalde ervaring binnen het bedrijf te krijgen. Dit is niet nodig als je je eigen werknemers verder gaat opleiden in het gene wat zij al doen. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van interne opleidingen en investering in eigen personeel.

Wat houdt investeren in je eigen personeel in?

Investeren in het eigen personeel is iets wat steeds meer gebeurd binnen bedrijven. Dat is ook niet vreemd want als je kijkt naar de cijfers betaald dat zich driedubbel uit. Deze investeringen zijn vaak in de vorm van opleidingen. Deze opleidingen zorgen ervoor dat personeel zich kan specialiseren en meer kennis kan opdoen van datgene wat hij/zij al doet. Is een win-win situatie tussen bedrijf en personeel. Dit komt omdat de werknemer de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen en hier waarschijnlijk energie van krijgt. En voor de werkgever is het ook een win omdat zijn werknemer na de opleidingen meer kan doen op de werkvloer en kundig er is in wat hij/zij al deed.

Wat zijn de voordelen van interne opleidingen?

1. Behouden van personeel

Als jij als bedrijf zijnde wilt gaan investeren in je werknemers, dan voelen ze zich serieuzer genomen en zullen sneller de neiging hebben om hun contract bij jou te verlengen. In het tegenwoordige werkklimaat is dit zeker belangrijk. Het is namelijk tegenwoordig zo dat werknemers heel vaak switchen van baan. Dit maakt het nog belangrijker om je eigen werknemers in handen te houden omdat zij ook degene zijn die ervaring hebben in het vak wat jij beoefend. En interne opleiding zal dus helpen in het behouden van je personeel.

2. Training zorgt voor leiders

Ook zul je merken dat door interne trainingen werknemers zelfvertrouwen krijgen en daardoor ook eerder de leiding durven te nemen. Je zult dus eigenlijk een soort van de manager creatie krijgen. Naast dat training voor leiders zorgt, zorgt het er ook voor dat iedereen binnen het bedrijf zich meer betrokken voelt.

De lean six sigma green belt

De lean six sigma green belt methode is een methode die geavanceerde ‘lean approaches’ toepast in jouw bedrijf. Dit interne project staat er om bekend om snel kostenbesparingen te realiseren van 10%. Wil je meer weten over de lean six sigma green belt methode klik dan op de link.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden