Advocatenkantoor Stork

Waarom mensen geld lenen?

Geplaatst op

Heb je geld nodig om een schuld te consolideren, een verbouwing te financieren of  rekeningen te betalen? Een persoonlijke lening is misschien de juiste keuze voor je.

Met een persoonlijke lening kunt je een vooraf bepaald geldbedrag lenen van een kredietgever. Ze gaat gepaard met een vaste rentevoet, een vaste looptijd en een vaste maandelijkse betaling. De vaste maandelijkse betalingen maken het gemakkelijker voor je om een budget op te stellen om ervoor te zorgen dat je je lening kunt terugbetalen. Bij https://leenattent.nl/ weten ze je er alles over te vertellen. 

Persoonlijke leningen

Persoonlijke leningen kunnen een nuttig instrument zijn wanneer je meer nodig hebt, omdat ze vaak minder duur zijn dan andere vormen van krediet. En hoewel een persoonlijke lening voor vrijwel elke reden kan worden gebruikt, betekent dat niet dat het moet. 

Wanneer je een persoonlijke lening afsluit, is het belangrijk te onthouden dat je een schuld aangaat. Je moet dit dus alleen doen als er een goede reden voor is. Een persoonlijke lening afsluiten om op vakantie te gaan of om extravagante aankopen te doen, komt niet in aanmerking. 

Hier zijn enkele redenen waarom je een persoonlijke lening zou kunnen aangaan en waar je er een kunt vinden.

Schuldconsolidatie

Een veel voorkomende reden dat mensen een persoonlijke lening nemen is om hun schuld te consolideren. Schuldconsolidatie is een manier om meerdere schuldenstromen van meerdere schuldeisers samen te voegen.

Een voordeel hiervan is dat je niet hoeft te onthouden en te plannen om een reeks verschillende schuldeisers te betalen, maar slechts één kunt betalen. Het doel van consolidatie is ook om ervoor te zorgen dat je persoonlijke lening een lagere rente en lagere maandelijkse betalingen biedt. Maar zelfs als je een persoonlijke lening vindt met dezelfde rentevoet als je vorige leningen, kun je nog steeds het aflossingsproces gemakkelijker maken door slechts één geldschieter te hebben. 

Renovaties

Heb je een lekkend dak of een nieuwe oven nodig? Veel mensen kiezen voor een persoonlijke lening wanneer zij thuis reparaties moeten uitvoeren of zelfs wanneer zij hun huis willen verbouwen.

Als je je dak of oven moet vervangen en je hebt het geld niet bij de hand, dan is een persoonlijke lening misschien de juiste optie. Veel mensen besluiten ook een persoonlijke lening af te sluiten wanneer zij hun keuken willen vernieuwen of een zwembad willen plaatsen.

Als het gaat om het afsluiten van een persoonlijke lening voor “wensen”, vergeet dan niet dat je het nog steeds moet terugbetalen, met rente. Het beste is dus altijd om te sparen en een aankoop contant te doen. Als je echter besluit dat een zwembad noodzakelijk is en je het geld niet op voorhand hebt, is een persoonlijke lening meestal een betere keuze dan het gebruik van een hoogrentende bron zoals een creditcard. 

De rekeningen betalen

Soms is er gewoon niet genoeg geld om rond te komen. Als je de hand op de knip hebt gehouden en nog steeds niet rond kunt komen, kun je een persoonlijke lening afsluiten om de rekeningen te betalen. 

Hoewel dit een betere optie is dan het gebruik van een payday loan of een credit card, moet je wel andere opties onderzoeken en rentetarieven vergelijken om er zeker van te zijn dat je de beste deal krijgt die je kunt krijgen.  

Onderwijs

Een hogeschool- of universitaire opleiding kan erg duur zijn. Het is gebruikelijk dat studenten een soort studentenlening nemen om hun schoolkosten te helpen dekken. In bepaalde gevallen kan een persoonlijke lening een goede optie zijn om voor schoolgerelateerde uitgaven te helpen betalen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden