Advocatenkantoor Stork

Wat zijn de verschillen tussen een letselschade advocaat en letselschadebureau?

Geplaatst op

Wanneer je te maken hebt met letselschade, kun je een letselschade advocaat of een letselschadebureau inschakelen. Maar welke van de twee schakel je wanneer in? Lees de verschillen tussen een letselschade advocaat en letselschadebureau in dit blog.

De overeenkomsten tussen een letselschade advocaat en letselschadebureau

Bij beide partijen kun je terecht voor letselschadezaken. Ook is er bij beide partijen gedegen kennis aanwezig als het gaat om het recht op het gebied van letselschade. Beide hebben uiteraard Recht gestudeerd en zetten zich vol in ten behoeve van het letselschadeslachtoffer. Beide partijen mogen werken op basis van no-cure-no-pay, hoewel een letselschade advocaat dit meestal niet doet.

De verschillen

Het grootste verschil zit hem in de prijs; een letselschade jurist kan kosteloos te werk gaan voor een letselschade slachtoffer terwijl een advocaat vaak een dura nota achterlaat. Een ander verschil is dat een advocaat meer bevoegdheden heeft om naar de rechter te stappen. Tegenwoordig mogen ook letselschadejuristen naar de rechter stappen, hetzij met een paar beperkingen.

Wie inschakelen bij letselschade?

Een letselschadeslachtoffer mag zelf de keuze maken voor een jurist of advocaat. Indien de aansprakelijkheid al vaststaat, is de keuze voor een advocaat logischer, aangezien deze kosten kunnen worden verhaald op de tegenpartij. In andere situaties is het aan te raden om een letselschadebureau in te schakelen, aangezien deze op basis van no-cure-no-pay werken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden