Advocatenkantoor Stork

Wat zijn de voordelen van mediation?

Geplaatst op

Terwijl sommige mensen het einde van hun huwelijk zien naderen, vinden anderen de scheiding onverwacht. Maar of ze nu klaar zijn om te scheiden of niet, mensen zullen vaak worden verblind door de juridische complexiteit en de financiële kosten van de ontbinding van hun huwelijk. Daarom is het fijn als een mediatorbureau altijd voor je klaar staat om je hierin te begeleiden. Zodat jullie samen de juiste keuze kunnen maken. Een voorbeeld van zo’n bemiddelingsbureau is Bmiddl, die in meerdere steden fungeren, waaronder als mediator Meppel.

Een mediator is vertrouwelijk

Allereerst is het natuurlijk sowieso fijn dat er iemand is die naar jullie luistert. Alles wat tijdens de bemiddeling wordt besproken, is privé en vertrouwelijk en na afloop kunnen de paren eventueel nog naar de rechtbank gaan om het echtscheidingsproces af te ronden. Een mediator helpt voor het proces al gezamenlijk dingen op een rij te zetten, waardoor eigenlijk alleen de krabbel gezet hoeft te worden. Samenwerking is hierbij uiteraard wel geboden.

Mediation scheelt een hoop geld

Je zou misschien denken dat het inschakelen van hulp je extra geld zal kosten, maar niets is minder waar. Bemiddeling kan de partijen een aanzienlijke tijdsbesparing en een aanzienlijke besparing van advocatenkosten opleveren. Mediation is ook vaak minder zakelijk dan procederen voor de rechtbank, omdat mediators bedreven zijn in het oplossen van geschillen zonder dat daar dus een rechtbank aan te pas hoeft te komen.

Mediation is bij uitstek geschikt als je ook kinderen hebt

Bemiddeling stimuleert samenwerking en compromissen, wat vaardigheden zijn die scheidende ouders zullen moeten ontwikkelen om samen hun kinderen goed op te voeden en hier een goede balans in te vinden. Door de stress van het echtscheidingsproces te verminderen en zich te richten op het belang van de kinderen, zal bemiddeling zorgen voor een betere sfeer voor de kinderen in het huis van hun beide ouders.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden