Advocatenkantoor Stork

Webshop-bestellingen naar het buitenland: waar moet je op letten?

Geplaatst op

Je bent eigenaar van een webshop en gaat binnenkort ook bestellingen naar het buitenland verzenden. Dan is het goed om rekening te houden met enkele zaken, zoals de verzendtarieven (en hoe je de goedkoopste aanbieder vindt) en douanedocumentatie. Hieronder lees je daar meer over pakketten versturen naar het buitenland. Ook geven we je wat tips mee om zo efficiënt mogelijk pakketten te versturen naar het buitenland.

Douanedocumentatie

Bij het versturen van een pakket naar het buitenland moet je een douanefactuur opstellen. Hiermee kan de douane in land van bestemming zien om wat voor pakketje het gaat en wat er het land binnenkomt. Het opstellen van dit factuur moet je dus per bestelling doen, maar er bestaan handige tools die dit automatiseren (zoals via ParcelParcel). Zorg ervoor dat je een douanefactuur in viervoud print en hem ondertekent.

Verzendtarieven

Een bestelling versturen kan zowel binnen als buiten Nederland met verschillende vervoerders. Je wilt natuurlijk een betrouwbare en goedkope aanbieder vinden die dit voor je regelt. Je kunt dit doen door de aanbieders een voor een te benaderen, te vragen naar hun werkwijze en de kosten. Een betere manier is om dit door een tarievenvergelijker te gebruiken, zoals ParcelParcel. Daar zie je in één oogopslag de tarieven van verschillende vervoerders, zoals TNT Express, DHL en FedEx.

Verschil tussen Post en Express

Je kunt kiezen uit twee verzendopties: Post en Express. Post is de meest reguliere wijze van verzending; je levert een pakket af bij een postkantoor en het pakket komt uiteindelijk binnen enkele dagen tot weken aan bij de eindontvanger. Express is een snelle levering, waarbij je meer betaalt in ruil voor een veel snellere levering.

Overige tips

Bij het versturen van bestellingen naar het buitenland doe je er goed aan om:

  • pakketten met breekbare inhoud te voorzien van ‘Fragile’ stickers of labels;
  • het pakket schokbestendig te maken;
  • na te denken of je de bestelling verzekerd wilt versturen;
  • de douanefacturen te ondertekenen;
  • het douanefactuur in viervoud te printen;
  • de inhoud van het pakket een reële waarde te geven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden