Advocatenkantoor Stork

Zelf kleding maken

Geplaatst op

Heb je er zelf wel eens aan gedacht om kleding helemaal zelf te maken? Je koopt een bol wol of dergelijke en begint bijvoorbeeld met kleding borduren. Het breien van kleding, maar ook de naaimachine uit de kast halen kan echt geen kwaad. Doordat je alleen voor het stof hoeft te betalen als je zelf de kleding maakt, ben je velen malen goedkoper uit dan dat je normaal bent als jij kleding koopt! Uiteraard mag je geen kleding kopiëren, want dan loop je het risico dat een merk je voor de rechter daagt.

Op kleding borduren 

Op kleding borduren is volgens veel mensen geen moeilijk taakje, je moet het alleen wel eventjes onder de knie krijgen om er sneller mee te kunnen worden. Eerst moet je natuurlijk beginnen met het uitkiezen van het patroon en het uitkiezen van de kleur borduurgaren als je op kleding gaat borduren. Vervolgens teken je het patroon op je shirt en kun je bij kleding borduren het patroon aanbrengen dat jij graag wilt. Ten slotte moet je er bij kleding borduren natuurlijk voor zorgen dat alles netjes afgewerkt wordt en dat de draadjes niet meer zichtbaar zijn.

Breien van kleding

Om kleding te breien heb je de volgende 3 materialen nodig: breiwol, breigaren en een breipatroon. Het opzetten van het breiwerk begint als je alle materialen hebt met 2 breipennen en een bolletje wol. Het is belangrijk om op YouTube en dergelijke op te zoeken hoe je het beginsel van een breiwerk in elkaar zet. Na het begin kun je verder gaan met verschillende steken, namelijk de rechte steken of de averechtse steken. Dit heeft uiteindelijk te maken met hoe het complete werkje eruit gaat zien. Als je klaar bent moet je altijd afkanten, anders gaat het breiwerk rafelen. Ten slotte moet je natuurlijk nog de gebreide delen aan elkaar vastnaaien om er een geheel van te maken.

Kleding maken met de naaimachine

Om kleding te maken met een naaimachine is meer nodig dan bij het borduren op kleding en het breien van kleding. Je hebt sowieso al meer spullen nodig om te kunnen beginnen namelijk: meetlint, spelden, stoffenschaar, kleermakerskrijt, tornmesje, naalden, strijkijzer en -plank, patroonpapier en stof. Nadat al de spullen compleet zijn is het belangrijk om een naaipatroon te kiezen en op te meten hoe groot je alle maten wilt hebben, als de stof vervolgens geknipt is dan is het tijd om te gaan naaien!

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden