Advocatenkantoor Stork

Zorgeloos op de weg? Dat kan!

Geplaatst op

Buiten het afsluiten van de wettelijke autoverzekering die je verplicht bent (de WA-verzekering) kun je er ook voor zorgen om jouw eigen auto een goede verzekering te geven. Bij bijvoorbeeld Univé zijn er verschillende opties van verzekeringen en kun je je verzekering aanvullen zoals jij dit het liefst zou willen. In deze blog vertellen we dan ook graag voor welke aanvullingen je kunt kiezen om jouw auto optimaal te verzekeren.

Basisdekking

Een WA-verzekering is verplicht, maar je kunt deze ook iets uitbreiden. Je hebt namelijk nog de keuze uit een WA+ verzekering en een allriskverzekering. Een WA+ verzekering is de basis met een beetje extra. Hierbij verzeker je de auto ook tegen andere ongevallen waar jij zelf in principe niet zoveel aan kunt doen. Hieronder valt bijvoorbeeld brand in de auto, diefstal, inbraak en ruitschade. Ook valt er een aanrijding met loslopende dieren onder deze verzekering. Als jij een hert aanrijdt kun je namelijk behoorlijke schade oplopen aan je auto, terwijl je in de meeste gevallen er niet zoveel aan kunt doen. Zo’n groot dier kan zo onverwachts voor de auto schieten, dat het onmogelijk is om hier op tijd op te kunnen reageren.

Allriskverzekering zegt het al met de naam. Je bent hierbij verzekerd voor schade bij anderen, verzekerd voor alles wat onder een WA+ verzekering valt en je bent ook nog eens verzekerd voor je eigen auto bij bijvoorbeeld een aanrijding. Het is dus in veel gevallen verstandig om voor een allrisk te gaan aangezien een aanrijding je altijd kan overkomen. Zeker als je auto niet ouder is dan 6 jaar is het verstandig om hiervoor te kiezen. Hoe nieuwer de auto, hoe duurder het vervangen van materialen is.

Aanvullend – inzittendenverzekering

Deze verzekering biedt extra kosten als je een auto-ongeluk krijgt. Hierbij ben jij en alle inzittenden verzekerd als je letselschade oploopt. In ernstige gevallen zoals ernstige verwondingen of als iemand overlijdt wordt dit ook gedekt door de verzekering. Sterker nog, als je de auto stilzet om een ander te helpen aan de weg en je wordt ineens aangereden bij het helpen van een ander, dan wordt deze schade ook gedekt. Tuurlijk wil je liever niet aan deze situaties denken, maar het geeft wel geruststelling dat het kostenplaatje niet meer jouw zorgen zijn op dat moment. Hierdoor kun je je volledig focussen op de situatie en herstel.

Aanvullend – rechtshulp verkeer

Bij deze aanvullende verzekering komt er wat extra hulp kijken bij financiële conflicten. Helaas komt het namelijk vaak voor dat de tegenpartij zijn schuld niet wil bekennen en er direct een zaak van wil maken. Ook kan het voorkomen dat je in een conflict raakt met de autogarage omtrent de reparatie. Hiervoor kan deze verzekering jou goed op weg helpen. Bij deze rechtshulp verkeer verzekering wordt er namelijk door een deskundige je schade vastgesteld, wordt geholpen bij het verhalen bij de tegenpartij wat betreft materiële schade of letselschade, en wordt er juridisch bijgestaan bij conflicten met de tegenpartij of garage (verkoper). Daarnaast worden de eventuele expertise- en gerechtskosten ook gedekt.

Aanvullend – pechhulp

Het kan gebeuren dat je auto langs de weg met pech komt te staan. Dit kan bijvoorbeeld door een lekke band, lege accu, lege tank of andere gebeurtenissen. Hierbij is het mogelijk om een pechhulpverzekering af te sluiten. Hierbij kan je binnen 35 minuten al hulp verwachten en wordt er gekeken of je auto direct hersteld kan worden. Is dit niet mogelijk? Geen probleem, je kunt dan namelijk een vergoeding krijgen door je te laten ophalen door een taxi of jezelf te vervoeren met openbaar vervoer. Uiteraard wordt je auto niet achtergelaten en regelt de verzekeraar dit compleet voor je. Is de auto niet binnen 24 uur te repareren? Ook dan is er geen nood aan de man. Bij deze aanvullende verzekering kun je namelijk een tijdelijke leenauto krijgen, zodat je gewoon naar je werk kunt blijven gaan.

Aanvullend – accessoires autoverzekering

Dan heb je natuurlijk ook nog een verzekering voor je spullen in, om en op je auto. Als jij een prachtige auto hebt gekocht die vrij nieuw is, dan wil je natuurlijk niet dat je velgen naar zijn grootje gaan. Ook komt diefstal helaas nog altijd vaak voor en is er altijd kans dat je accessoires gestolen worden uit de auto. Bij een WA+ en een allriskverzekering zijn je accessoires standaard gratis meeverzekerd, dit dan wel tot 3.000, -.  Hieronder vallen voornamelijk de standaard fabrieksuitrusting zoals, leren bekleding, een alarminstallatie of navigatieapparatuur. Zijn de spullen in de auto meer waard en heb je wat extra’s laten toevoegen? Dan is het ook mogelijk om deze accessoiresverzekering op te hoge. Dit kan dan van 5.000, – tot 10.000, – verzekerd worden.

Hoe kan ik mijn auto verzekeren? Via Univé.nl kun je alle opties nog eens rustig doornemen en kijken welke verzekeringen het beste bij jou passen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je wilt blogs over juridische zaken regelen? Check dan snel de teksten op onze site.

Contactgegevens

Via info @ advocatenkantoorstork.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden